Pavlova mi se pare un desert perfect de vara, asta pentru ca dulceata bezelei este foarte bine contrabalansata de crema de iaurt, dar si de fructe. Poate sa fie finalul bun al unui picnic sau gratar sau al unei mese lejere in familie. Reteta de baza a bezelei poate fi folosita de fapt in orice anotimp, schimband toppingurile dupa preferinta. Toamna, de exemplu, puteti pune pere fierte in vin si sos de ciocolata. Doar folositi-va imaginatia!
Ingrediente:
6 oua
300 g zahar
200 g iaurt grecesc
150ml smantana pentru frisca
capsuni
coaja rasa de la o lamaie
Preincalzim cuptorul la 150 de grade si incepem sa batem albusurile la mixer pana cand capata o consistenta ferma. Din acest moment incepem sa adaugam zaharul, cate o lingura o data, avand grija sa amestecam mereu pentru incorporare. Ne oprim din amestecat la mixer atunci cand zaharul este topit, crema este alba, lucioasa si ferma si formeaza un fel de varfuri. Dureaza aproximativ 6, 7 minute din momentul in care am terminat de pus zaharul.
Albusurile astfel batute ne ajung sa facem de doua ori bezea. Asa ca, daca aveti loc in cuptor, impartiti compozitia in doua si asezati-o in forma rotunda pe doua tavi acoperite cu hartie de copt.
Bagam tavile in cuptor, la 150 de grade, timp de o ora. Bezeaua ar trebui sa fie usor aurie, crocanta la exterior, cu mici cratere si pufoasa in mijloc.
Ca sa o finisam, batem smantana pentru frisca si apoi o amestecam cu iaurtul grecesc.
Intindem crema peste bezea, decoram cu capsuni si radem peste coaja de la o lamaie. Putem folosi si amestec de fructe de padure in loc de capsuni.
Si asta este tot. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu